Friday, 28 December 2012

Vacation Trip : KL Tower

Assalamualaikum Malaysian's !

19.12.12 . Sudah lepas tarikh tu. Tarikh aku dapat keputusan PMR selepas
berhempas pulas duduk dalam dewan periksa untuk exam PMR.

Alhamdulillah, lulus walaupun tak capai target dan sedih sikit sebab
tak dapat bagi result baik as present untuk ibu.

Ok ! Straight to the point. Nawaitu utama untuk publish percutian hari tu.

Sehari sebelum balik Sabah. Memang kami putar habis Suria KLCC. Tepat jam 2 tu
abah terus bawak kami turun bawah sebab nak naik tower dia. First time kan, so excited dia lain macam sikit since sebelum ni pergi KLCC pun semata-mata mahu window shopping.
Then , kami dengan beberapa pelancong pun bersama beratur untuk naik KL Tower.

Seingat aku, untuk adult harga dia RM35 macam tu dan bagi untuk kanak-kanak bawah 15
RM28 lebih. So, kira bajet untuk kami sekeluarga memang makan RM200 lah.
Lepas tukang guide bagi taklimat sikit , ikut kumpulan masing-masing berdasarkan warna pas
beransur-ansur masuk lif. Kami naik sampai tingkat 86.






Part gambar atas ni yang aku suka. Pas kecik nak masuk tu jangan buang merata masa naik sebab ada kegunaan dia. Code dekat atas pas tu bila kita halakan dekat skrin yang disediakan dekat tower tu.
Nanti akan keluarlah macam komponen-komponen pembinaan menara petronas ni macam ibu buat dekat atas tu. *Hancuss ayat. So easy cheezy kan ?





Kalau ada yang tak pergi lagi tu, jangan lupa pergi lepas ni. Haha ! terimakasih kerana sudi membuang 
waktu anda membaca entry ini. By the way , ada sesiapa sedar tiada langsong gambar aku 
di situ. Saya pemalu *Peek a boo :P


         p/s : Maaf , untuk penggunaan kata AKU kepada golongan yang
                  lebih tua dari penulis .





Thanx for reading ! Like if love the entry !

7 comments:

Nadratul Syazwana said...

Bestnya Tira :D Akak dah lama tak jejak KLCC ni hehe

saifudin abu izzudin said...

nice day :)
hargailah hari kemaren,
mimpikanlah hari esok,
tetapi hiduplah untuk hari ini.
bagi-bagi motivasinya yaah...

http://wisataoutboundmalang.com/

http://www.nolimitadventure.com/

saifudin abu izzudin said...

nice day :)
hargailah hari kemaren,
mimpikanlah hari esok,
tetapi hiduplah untuk hari ini.
bagi-bagi motivasinya yaah...

http://www.nolimitadventure.com/

saifudin abu izzudin said...

nice day :)
hargailah hari kemaren,
mimpikanlah hari esok,
tetapi hiduplah untuk hari ini.
bagi-bagi motivasinya yaah...

http://www.nolimitadventure.com/

xila dot said...

penah p waktu kecil je..msti skrg dh mcm2 upgrade annnn...olew2?

Atira Ameer said...

Kak Nad : Haha , ni pun dapat pegi sebab cuti. Jauhh tuu

Saifudin Abu Izzudin : Thnx :)

Kak Zila : Tak tau pulak apa yg kena upgrade sbb baru first time pergi . Hehe , ole2 xda la kak ;( ,

Zierwa Zainal said...

bestnye jln2.. zz skrg ni jrg la.. sush nk kumpul ramai2.. huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...